РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Разширени вени и хемороиди

Posted on | June 15, 2010 | 1 Comment

Съсредоточеността върху съответния орган концентрира енергия там, а кръвта е част от енергията. Съсредоточаването в краката я събира в краката, задържа се и се получават разширени вени.
Човека с разширени вени се е съсредоточил върху краката си. Какво означава това? Той се е съсредоточил върху това, къде ще иде, но не отива там. По-скоро го е страх от това къде ще иде. Това е страх от бъдещето, страх за “кожичката”. Страх от бъдещето, но и страх от действието, защото всяко действие приближава бъдещето.
Тези хора обикновено не се “помръдват” буквално и преносно. Седнали са в едно положение и буквално и духовно и гледат да не помръднат случайно… и са се затворили за света.

Хемороидите са на едно интимно място свързано с отделянето, с даването. Когато човек отива по голяма нужда хемороидите кървят най-много. Това означава, че Природата компенсира невъзможността на човека да дава чрез нежелано “кръводарителство”. Тези хора може да изглежда, че дават, но те не дават истинска любов, защото им е кът. Те вземат и вземат, и взетото започва да излиза от порите им – хемороидите.

От гледна точка на съвременното обществото откъсването на човек от човека и преекспонирането на важността на бъдещето и сигурността стимулират тези заболявания.

От горното се вижда в какви посоки може да се промени мисленето и съответно да се излекува човек.

Comments

One Response to “Разширени вени и хемороиди”

 1. Тодор Денчев
  November 8th, 2014 @ 6:31 pm

  До този момент се заблуждавах, че хемороидите, които имам от няколко години са в следствие на неправилно хранене, нерви, неспокойствие.
  Благодарение на този кратък и толков стойностен Пост погледнах от един по различен ъгъл на моя проблем.
  Аз съм добър и внимателен човек, но явно не достатъчно или ….., незнам?!
  Дадохте ми повод да помисля по-сериозно, в по-различна посока спрямо моя проблем, който и до преди това бях убеден, че не е здравословен.

  Благодаря ВИ!

Leave a Reply

 • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

  * = required field
 • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

 • ВРЪЗКИ/Blogroll

 • ------------------------
 • Блог класация
 • ------------------------