РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Внимаваш ли какво влиза в теб?

Posted on | September 3, 2010 | 2 Comments

Човек, когато е малко дете има собствена уникална креативност. Като дете тя е 100%. Възрастният индивид от мъжки или женски пол има креативност 2%. Два процента. Стряскащо. Става въпрос за Западаното „напреднало” общество.
От деца ни залива тонове информация и ние я възприемаме съзнателно или несъзнателно и тя става част от нас. Информацията, която постоянно влиза в нас, не е просто носител на данни, тя съгражда нашият разум и мироглед, така както храната и водата го правят за тялото ни. Съвсем, съвсем буквално.

В нас се влива една река, която бавно и неумолимо отмива солта на същността ни. Изгражда нашите заблуди и нашия мироглед. Родителите искат да отгледат детето си, да го направят добър човек по техен си начин, да му дадат посоката в живота, пак по техен си начин. Създават свои копия. Когато се опиташ да създадеш свое копие, можеш единствено да създадеш нещо по-лошо от оригинала. Представяте ли си това как се натрупва през поколенията.

Според мен ние трябва да оставим Божествената промисъл да работи над малкото дете. Просто да създадем условията тя да си свърши работата. На детето стига само да кажем: „Мое малко мило Божие създание, просто знай, че има Висша сила”. Това е всичко. Ще видим как най-блестящото творчество работи пред очите ни.

Ние сме толкова загрижени какво влиза в нас като храна, че не виждаме какво влиза в умовете ни. Целия свят днес е една масмедия. Търсим зад гърба на масмедиите масони, илюминати, извънземни. Зад гърба на масмедиите стоим самите ние, които ги поглъщаме.

Мислим си, че науката за промиване на мозъците се учи в тайни държавни поделения. Не. Науката за промиване на мозъците можете да изучите в най-близкото учебно заведение, където се преподава маркетинг и реклама. Всичко е достъпно. Даже и курсове по невро-лингвистично програмиране.

Първо са слуховете. Те създават подходящата страхова настройка у човека и го подготвят да приеме желаните внушения. Методите за безброй. След това идват медийните капмании, които искат да създадат подходящото обществено „мнение”. След това се случва случката и всички я приемат казвайки си, че това е най-доброто, което трябваше да се случи.

Питате кой стои зад масмедиите. Ние стоим. Ние, които сме се отворили като черна дупка, стоим и поглъщаме всичко, което ни се предлага.

Говорим за хигиена на душата. Дали е по-важно да се изкъпеш или да запазиш мислите си чисти и спокойни. В един манастир по време на ремонт предложили на  игумена да построи баня. Той отговорил, че няма нужда. Чистотата на душите на монасите осигурявала благоуханието на телата им.

Гледаме филми с насилие. Гледането им се оправдава с най-светли цели. Насилие. Светли цели ли са тези, които си служат с демонстрация на насилие?! Има окултен закон, че за каквото мислиш, това ставаш. Това, което влиза в нас, ни прави това, което сме. Дори да са само мисли. Та мисълта е най-силното нещо на тази планета. Мислиш, че не можеш да направиш нещо и не го правиш. Мислиш, че можеш и го правиш. Мисъл като едно мъничко зрънце е вяра като едно мъничко зрънце. Вяра като едно мъничко зрънце може да обърне планина. Но и не-вяра като едно мъничко зрънце може да обърне планината върху нас.

Хигиена на душата. Аз искам да слушам само тази музика, която ме прави по-истински. Аз искам да гледам само тези филми, които ме правят по-истински. Аз искам да общувам само с тези хора, които ме правят по-истински.Аз искам да чета само тези книги и преса, които ме правят по-истински. Аз искам такова образование за децата си, което ги прави по-истински.

Аз искам да се погрижа за хората, които гледат филми с насилие и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които слушат музика с насилие и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които нямат достатъчно любов и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които четат книги с насилие и да им дам любов. Аз искам да дам любов на всички деца.

Comments

2 Responses to “Внимаваш ли какво влиза в теб?”

 1. Ваня Стойчева
  September 5th, 2010 @ 10:59 am

  10!

  Точно така го чувствам и аз. Част от моето собствено прочистване беше отделянето от всякакви обществени стереотипи и строга медийна диета. Това не е отричане или осъждане, а много точно разграничаване. Вече не критикувам и не се обявявам против никакъв тип музика, дори да е чалга – признавам, че всяко нещо има право на съществуване. Но в моето пространсво има място само музика, която носи хармония и висока вибрация. Когато телата са напоени с божествена манна, мисли за любов, изобилие и радост, физическото тяло само започва да си отдъхва и да се насочва към по-добри за него храни.

 2. bojoz
  September 5th, 2010 @ 7:05 pm

  Добре го каза. Аз също вече не отхвърлям някоя музика :)

Leave a Reply

 • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

  * = required field
 • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

 • ВРЪЗКИ/Blogroll

 • ------------------------
 • Блог класация
 • ------------------------