РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Знаенето не е осъзнаване. Мислите, че сте учили цял живот….нищо не сте научили….

Posted on | August 27, 2014 | No Comments

lud

Нали знаете съвременното разбиране за кармата. Законът за причина и следствие. Каквото направиш, това ще те последва като съдба.

Нещата, както винаги, са частично верни. Не може да повярваме на нещо, без сами да сме го изпитали и експериментирали. Това е достатъчно основание да се занимавате само със себе си. А не с глупостите на другите.

Частично вярно. Всяка несправедливост, които правим на другите, ще се обърне в наша съдба. Заблудата е да мислим, че като се връща на децата ни, не се връща на нас. Това е още една причина да мислим добре, каквото правим. Обичаме децата си или не…

А обикновено се връща на децата ни. На смъртния си одър си мислим, че сме изживяли един смислен и хубав живот. И се заблуждаваме какво сме причинили на децата си. Но това е друга тема.

Всяка несправедливост се връща на семейството ни. Но е огромна заблуда да мислим, че ако сме живели уж правилно, то това ще се превърне в добра съдба.

Дори и да сме живели като светци, това не ни гарантира готина съдба. Отдали сме всичко от себе си, живели сме по всички правила, това не означава готина съдба.

Ако се сещате всички светци (или почти всички) на християнството (не бих давал пример с други религии) са или изгорени на клада, или измъчвани в смъртта си, или просто умрели в мъки. Това, че са светци, не им е осигурило готина съдба.

Несправедливостите се наказват, справедливостите не определят съдбата ви. Съдбата ни не е точно да ни е готино, а да осъзнаваме неосъзнатото.

Много хора се интересуват от бъдещето си. Интересното е, че има ясновиждащи, които могат да ви кажат някои неща.
Вие знаете бъдещето си…..но не сте го осъзнали.

Осъзнаването става единствено като преживеете бъдещето си, т.е. когато то дойде.

Хората сме създадени да осъзнаваме, не да знаем. Знаенето ни помага за оцеляването, но не и за осъзнаването. Най-големите идиоти на света, които бихме определи като духовни инвалиди, имат повече духовност от нас, защото те просто живеят, без да се опитват да знаят.

Ох, колко протестираме срещу ситуациите, в които попадаме, защото били ежедневни, недуховни, банални, обикновени….вместо да се осъзнаем в тях.

Знанието не носи щастие! Даже един готин човек го е казал в нещо назовано Еклесиаст.

Ако се посветиш на ситуацията, в която се намираш, може и да намериш щастието :) И е готино :)

Comments

Leave a Reply

  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------