РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

За Дявола и Бога

Posted on | August 12, 2014 | 3 Comments

Може да не сте или да сте виждали падащ есенен лист. Обагрен в най-прекрасните цветове на есента. Сбогуващ се с дървото родител. Лекото въртеливо движение привлича погледа и го следи по целия му път. Пътят към Земята. Откъдето се е появил като сокове плуващи по тялото на дървото родител.

На земятата този лист не е сам. Той става част от есенния килим, който леко хрущи като ходим по него. Това обикновено ни носи удоволствие. Този звук на завършек на живота. Завършек на живота, който носи удоволствие. Който носи шеметна красота. Искаме да се въртим в есенната гора, за да видим всичко, всичките й цветове, да усетим всичките й миризми, да почувстваме тръпките й.

Щастливи сме. Щастливи сме, защото вече знаем, че това не е краят. Това е ново начало. Радвайки се на есента предвкусваме пролетта. Ще преминем през тъмните времена на белия сняг и ще видим пак тези дървета с раззеленяващи се клонки. Ще почувстваме соковете, които не просто текат, а извират в телата на дърветата родители.

А човекът понеже е не май съвсем умно животно, един вид маймуна, ще се запита кое било работа на Дявола и кое било работа на Бога. Ще скапе с безумни разсъждения цялата картина и ще почне да упреква всички включителни и себе си за поне едно нещо.

Дяволът ли бил скапвал листата или Богът ги карал да израстат наново. Видяхте ли как се скапа хубавата картина…като почнахме да разсъждаваме…

Нямаме си никакво понятие какво е добро или лошо. Нямаме си по една просто причина. Всяко добро съдържа в себе си лошо и всяко лошо съдържа в себе си добро.

Силите на светлината и силите на тъмнината. Ян и Ин силите. Хора, не се заблуждавайте да определяте Ин и Ян силите като сили на доброто и злото. Ин силите това са женската енергия, жената, която създава формата и телата на хората. Ян силите са мъжката енергия, която се осъзнава върху сътвореното от Ян силите.

Жените са около 49% процента Ян енергия и 51% Ин енергия. Мъжете са 51% Ян енергия и 49% Ин енергия. Има ли разлика? В доста умислени очи има огромна разлика. Мъжете били от Марс, а жените от Венера. Брей. Пътували в Космоса…

Светлата и тъмната енергия работят съвместно, за да съществува този свят. Ако Бог е баща ни, то Дяволът е майка ни. Никой не може да съществува без майка и баща.

Но да, но да!

На света има добро и лошо. Има огромно лошо и съмнително по качеството си добро. И всичко това в е продукт на човешкия ум. На желанието на сравняване, суетата, суетата да си по-духовен от другия. Да, има огромно зло в света. И то зависи от умовете ни.

В началото споделих едно упражнение за съзерцание. Съзерцание на живота, на листата. В който живот няма нито Дявол, нито Бог. Има живот, който можем да изживеем, както си позволим. Човек има едно единствено ограничение, което го дели от страданието – да спре да мисли и да почне да живее.

Comments

3 Responses to “За Дявола и Бога”

 1. маргарита
  August 13th, 2014 @ 2:54 pm

  Имам питане – ти как си позволяваш да изживяваш живота си? Много мисли – ограничение -не живеене – страдание. Систематизирам последните ти думи.Та, ти как се справяш с ограниченията от мисли?

 2. bojoz
  August 13th, 2014 @ 4:59 pm

  С мислите – трудно. А не съм нещо повече от средно-статистичееския човек.
  Помага ми Хюман Дизайн. Мислите винаги ще ги има. Зависи колко сме осъзнати за другия си живот.
  Ценно нещо, което ползвам са и “Целебни кодове”.

 3. Dessy Dimanova
  August 14th, 2014 @ 3:13 pm

  Кой може да определи кое е добро и кое лошо?
  Кой може да каже кой е Дявол и кой Бог?
  Защо трябва да слагаме етикети и граници?
  Животът е такъв, какъвто си го направим!
  Аз съм Твореца. За мен е оранжев :-)
  А за вас?…

Leave a Reply

 • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

  * = required field
 • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

 • ВРЪЗКИ/Blogroll

 • ------------------------
 • Блог класация
 • ------------------------