РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Наука ли – не ми я хвали …

Posted on | June 14, 2014 | 1 Comment

Напоследък срещам различни хора, говорим си, стигаме до някои професионални особености на заниманията ми и аз почвам да давам примери от квантовата физика. И почват едни реакции, как всяка баячка или врачка давала примери от квантовата физика и т.н., и т.н.

Това разбира се, не ми пречи да съм убеден, че атеизмът и върлият материализъм са още един път към откриването на истината, към откриването на личната истина за човека. Но тук има и едно голямо „Но“. За научността на науката. И за вярата, която всеки влага в така наречените научни постулати. Всеки вкарва вяра, без да се усети и забравя, че всяка наука се гради на предварително приети аксиоми. Приети на вяра.

Какво е науката? Науката е съвкупност от знания, които са дошли от окултизма, за които в дадения момент религията и държавата са се примирили с тяхното съществуване.  Науката е тази част от тайното знание, за която държавата и религията са решили, че може да им служи в тяхна полза.

Мислите, че Питагор е бил математик? Ами не. Бил е създател на духовна школа. Питагоровата теорема освен математика изразява и отношения между волята, ума и сърцето.

Платон не е бил философ, а създател на духовна школа. Неговата алегория за пещерата прекрасно описва света на илюзиите, с който живеем и който може да се оприличи на Холографска Вселена. Този пък, който е дал теорията за Холографската Вселена е също повлиян от окултизма. Дейвид  Бом споделя, че е успял да иде толкова напред благодарение на знанията предоставени му от Джиду Кришнамурти.

Същевременно има науки, която не идват като идея и смисъл от окултизма, а са си чиста шарлатания.  Такава „наука“ е фармацефтиката. Нормалният човек се пита за какво е нужно да се отделя от билката чисто вещество, вместо да се ползва цялото растение и за какво е нужно да се синтезират химии, след като има алтернативни природни средства?!

Но така се питат само нормалните хора. И се питат още повече след като разберат, че от валерианата човек не се пристрастява, но се пристрастява към валиума, който е екстракт на някои вещества от валерианата.  Та за какво е нужно да се създава този опасен химикал?!

Отговорът е в ламтежа за пари. Разбира се, в парите няма нищо лошо стига да няма нездрав стремеж към тях. Когато едно вещество се отдели в чист вид, то може да се патентова и съответно компанията да прибира луди пари от патенти.

Тук е и стремежът да се създават нови химически лекарства, защото на старите патентите изтичат. Всяко ново е безумно скъпо. Реалността е, че повечето синтезирани лекарства или „лекуват“ само симптомите, или просто не действат.  Просто не действат. Всеки начинаещ радиестезист може да провери какво е действието на безброй прехвалени лекарства.

Или пък безумието химиотерапия. Очевидно е, че раковите клетки са по-устойчиви от нормалните човешки клетки. Но дайте да му вкараме на човека малко химиотерапия. Да унищожим, което е останало живичко по него, да му окапем косата…..

Аха, другата наука. Естетическа хирургия. Ще ме извиняевате, но единственото наистина грозно нещо на света, което съм виждал, това са изкуствените цици. Казвам ви го като мъж, който разбира от цици. От изкуствените по-грозно и отблъскващо няма.  Всеки естествен бюст си има своята естествена красота, която е част от цялостната красота на жената.

Вие сами си се сещате и за други такива „науки“. Въобще около нас има безброй хора, на които в устата е все науката, научността. Лично аз съм се научил да внимавам в такива ситуации, за да не се окаже, че много „научно“ съм загазил с двата крака.

 

Comments

One Response to “Наука ли – не ми я хвали …”

 1. Елена
  July 10th, 2014 @ 4:03 pm

  Прочетете и разпространявайте “Капаните на фармацевтиката”- Бен Голдейкър. По-голяма шарлатания от фармацевтиката е само хомеопатията.

Leave a Reply

 • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

  * = required field
 • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

 • ВРЪЗКИ/Blogroll

 • ------------------------
 • Блог класация
 • ------------------------