РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Истинският човек е самодостатъчен

Posted on | June 28, 2012 | No Comments

Вперили жадни погледи наоколо със страст близка до алкохолната хората се опитват да задоволят изгарящи ги нужди. Животът им е сблъсък на очаквания, приоритизация на очаквания, очакване на очаквания, разбиване на очаквания, но не и разбиване на илюзии. Страдание, страдание, страдание.

Дошли сме на този свят не за страдание, а за щастие. Забравете псевдо-предадените псевдо-древни учения предадени от псевдо-посветени, вложили в трудовете си изгарящи ги очаквания и засилващи псевдо-духовността.

Няма духовност, няма не-духовност. Има единствено страдание и щастие. Наш избор е едно от двете. Право на избор замазано като възможност от набитите ни до мозъка на костите очаквания, за което набиване се е грижило семейството и продължават да се грижат всички около нас.

Освобождението идва като освобождение от очакванията за получаване, от очакванията за одобрението на околните и като разбиране за това, че всичко от което имаме нужда го имаме точно тук, точно в този момент. Не живеем нито в бъдещето, нито в миналото. Всяко разочарование е живот в миналото, всяко очакване е илюзия за бъдещето.

Всичко, от което имаме нужда ни се дава точно сега и най-големият грях е това, че не използваме даденото ни, а се заблуждаваме да страстуваме нещо, което нямаме, защото някой си бил казал, че било хубаво, че сме били имали нужда от него. Ами че той откъде знае какво е хубаво за мене? Аз знам какво е хубаво за мен, аз го усещам, аз го откривам разбутвайки натрапените ми мисли, чиято роля е единствено да замазват усещането ми за богатството, което имам тук, в този момент.

Аз точно сега, в този момент съм самодостатъчем. Всичко, което си мисля, че искам, не го искам аз. Искат да ми го натрапят. Всичко, което би ме задоволило, е около мен. Всичко, което поискам, го искам защото го виждам и моята същност ме е довела до него, защото моята същност ми предоставя точно това, от което имам нужда и всичко останало е илюзия, всичко останало е желание да подковем жабата.

В моя свят аз правя избор и го правя единствено, ако изпитвам щастие при правенето му. Всичко останало е заблуда. Всичко останало е унаследени условни реакции на травмиращи и ограничаващи настроения и чувства. Аз съм самодостатъчен и не завися от отношението на останалите хора независимо дали е добро или лошо. Аз съм самодостатъчен и желая само това, което имам. Аз съм самодостатъчен и не завися от доброто и лошото – те и двете са част от моето щастие.

Самодостатъчният човек се е отказал от това, да посреща събитията с унаследени емоции и чувства, отказал се от великата заблуда на логиката, отказал се е от това да взема решения въз основа на мислите на чужди хора. Той знае точно какъв е смисълът за него в настоящия момент и просто се оставя на течението на смисъла.

Самодостатъчният човек избира да работи тази работа, която е неговата и му доставя щастие. Дори да лежи и да мързелува по цял ден самодостатъчният човек има точно толкова средства, колкото му трябват и разбира, и използва това.

Самодостатъният човек, без да полага усилия, се обгражда около себе си само с хора, които спомагат за вътрешното му щастие. Иначе казано, вътрешното му самодостатъчно щастие довежда наоколо подходящите хора.

Самодостатъчният човек избира своята половинка от само себе си, решава да има деца, само ако го чувства като щастие и каквото да прави, го прави без усилие воден от вътрешния повей на щастие.

Самодостатъчният знае, че това, което получава, не са цели, а средства. Средства да постига любов и щастие, а няма как да ги постигне, без да обича себе и. Околният свят е негово отражение и ще се отнася към него, така както той се отнася към себе си и той няма да може да обича света, ако не обича себе и ако иска щастие, трябва да заобича себе си. Това не е егоизъм. Егоизъм е някой да има желания към теб и да недоволства, че не си задоволил болните му очаквания.

Седем години са нужни на човек, за да преодолее своята обусловеност от родители и околна среда и да разкрие своята самодостатъчност. Седем години за освобождение. Ти избираш дали да почнеш своя път към свободата сега.

 

Обичай се!

Обичай ме!

Comments

Leave a Reply

  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------