РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Неприемането е Вредно. Неприемането означава отхвърляне и желание за унищожение

Posted on | June 19, 2010 | No Comments

Напоследък някой неща май много бързо ми се “връщат”.

Тази нощ се събуждам от силна болка между плешките, което е странно, защото откакто мога да се лекувам сам (в известен смисъл) такива болки не съм имал.

Чудех се откъде идва, ама нищо. След известни мъки заспах и дойде следния сън:

“Сънувам, че с жената и малката ми дъщеря отиваме в Македония на гости на бабата на малката. Но всеки път на границата мен ме спират и задържат. Този път съм в някакви зелени дрехи, имам нещо като радиостанция с прикачен отварящ се мобилен телефон, кабел до ухото от време навреме говоря по телефона. Слизам по стълбите на изхода към летището. Но там пак ме спират и ми вземат всичко и пак ще ме задържат. Идва щерката и ми подава планинското яке, което е в бяло и синьо. Казвам й „не го давай, та аз не мога да го задържа”. Но настоя и го приемам. Пак ме задържат за една нощ и на следващия ден отивам при тях. Виждам през оградата на къщата бабата и тя казва, че малката постояно е питала за мен и се чудели какво да й кажат, а всеки път става така. Тръгвам потиснат по оградите и все едно аз съм пред себе си и гледам на гърлото ми цялото рана, но не дълбока и тече лимфа от нея, и я закривам със зелени листенца. Като живовляк и с кокалчетата на пръстите ги натискам да прилепнат, а те са лепкави и блестящи от лимфата. И си мисля: „Ето, ти обвиняваше хората, че са престъпници, а сега тебе те обвиняват, че си престъпник. Една ли не вече се чудя дали не съм наистина престъпник”.”

Събудих се и се чатнах. Вчера в един форум попаднах на една тема случайно уж, където един македонец дълго време е доказвал как са отделна нация, а ние как не сме. Та не знам какво ми стана и написах нещо в смисъл, абе ти знаеш ли, че след като толко добре те разбирам, то твоя език си е чист български “само малко като диалект провинциален, от провинцията Македония”.

Болката между плешките идва точно от осъждане, от неприемане. А всяко неприемане всъщност означава отхвърляне. И аз съм отхвърлил националното самосъзнание на цяла една държава и съм пожелал лошото на всички хора там. Да се откажат от много важно нещо за тях: националното самосъзнание.

Зелените дрехи в съня и военно-мязащата комуникациона екипировка означават точно това. Тръгване на война. А войната цели унищожение. И е естествено да има ответен удар. Задържане на границата за една нощ. Болки за една нощ.

При мен болките между плешките идват и от вратните прешлени. Физически това означва, че проблема идва и от главата, от лоши мисли. Също така на нивото на врата, където е пета чакра пак има проблем: шия с изтичаща лимфа (а лимфата е част от енергията). Пета чакра означава и отпускане и разбирането, че си частица от Вселената и подвластен на нейните закони. А това означава и “отпускане” от страстите, заблудите и предубежденията. Планинското яке, което ми дава дъщеря ми е точно в цвета на чакрата и означава да се идигна над нешата, а аз неохотно го приемам.

Мислите за престъпниците означава пределно ясно едно; ако мислиш лошо на другите, то това ще ти се върне.

Уж има разлика между бурните емоции и „тихите” емоции като обикновеното неприемане.

Напоследък при мен при бурни негативни емоции веднага усещам завихряне и „слягане” на енергетиката около главата. Ленсо се усещам понякога (като звънче е) и емоцията изчезва.

Но сега се усещам, че това неприемане вчера вечерта е подготвян процес продължаващ няколко дена, който мога да нарека известна загуба на гъвкавост. И накрая се отпушил към Македония.

Тихите негативни процеси не мога да ги чувствам, а те се натрупват (капка по капка вир) и после избушват. И ги усещам като директна болка в слънчевия сплит и отмаляване.

Затова „тихите” емоции като неприемането са много по-вредни според мен от бързото и яростно изливане.

Comments

Leave a Reply

  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------