РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

БОЛЕСТИТЕ КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ

Posted on | March 20, 2011 | 2 Comments

  Хората винаги са търсели начин да се освободят от всички болести. Положени са огромни усилия за намиране на причините за болестите, както и за най-добрия начин за тяхното елиминиране. Медицината напредва, изобретяват се нови лекарства, нова медицинска техника, но някои стари болести си стоят непреодолими и дори се появяват нови невиждани досега.

   Автори като д-р Рюдигер Далке и д-р Едуард Бах въз основа на своите изследвания и практически опит стигат до извода, че чрез физическото си състояние и болестите нашето тяло показва начина ни на мислене и психичните ни настройки. Болестите са не просто резултат от взаимодействието на тялото ни с околната среда. Мислите и отношението ни към нея са тези, които определят дали ще се разболеем по определен начин или не.

   Когато мислите и психиката ни се намират в синхрон и баланс с околната среда, ние се намираме в благоприятно състояние, което характеризираме като здраве. Когато този баланс и синхрон се нарушат по някакъв начин, то стигаме до болестта. Същото се получава, когато нашите мисли и психика сами по себе си се намират в небалансирано състояние. Такава липса на баланс са, например, известните ни раздвоени състояния, неспособност да се вземе решение и чувството на неудовлетвореност.

   Връзката между симптомите на болестта и състоянието на психиката може да се проследи в двусмислията при описанието на симптомите. Нашият език е психосоматичен. Двусмислията показват, както характеристиките на симптомите, така и чисто човешки отношения и мисли към други хора и събития. Например, екземата и израза „изприщвам се от него” ни говорят, че кожните проблеми са свързани с изразяването или потискането на изразяването на агресия към друг човек или обект. Болките в стомаха и общоприетият израз „не мога да преглътна еди-какво” си показват невъзможността за приемане и изживяване на дадена ситуация. Сърдечните проблеми и изразите „боли ме сърцето за някого”, „той нарани сърцето ми” показват проблеми с разбирането на любовта и изразяването на любовта.

   Тази връзка е явна и при самите названия на болестите. Думата инсулт на английски означава обида, оскърбление, атака. Инсулт се получава обикновено в моменти на озлобление, обида, ярост, при липса на способност за прощаване. Главоболието означава и душевни главоболия. Запекът означава и запичане на отношенията, невъзможност да се отстъпи, да даде, за да може човек да се разбере с другите или да реши ситуацията.

   Ние можем да се заблуждаваме относно нашите мисли и душевно състояние, но болестите и техните симптоми ни принуждават да бъдем честни със себе си. Астмата ни може да се обостря при всяко наличие на прах или алерген, но недвусмислено показва нашата прикрита агресия към околните, за което свидетелства и начина, по който командваме всички вкъщи строго да се съобразяват с нашето състояние и така да попаднат под наша власт.

   Така болестите могат да послужат, за да ни покажат как трябва да променим начина си на мислене. Как да променим отношението си към света и хората, за да влезем в равновесие и хармония с тях. Ще направим симптомите, а съответно и болестта излишни, като допуснем в съзнанието си онова, което те искат да ни кажат.

Comments

2 Responses to “БОЛЕСТИТЕ КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ”

 1. Tana
  December 1st, 2011 @ 8:41 am

  “Астмата ни може да се обостря при всяко наличие на прах или алерген, но недвусмислено показва нашата прикрита агресия към околните, за което свидетелства и начина, по който командваме всички вкъщи строго да се съобразяват с нашето състояние и така да попаднат под наша власт.”
  Интересно определение, което не отговаря на истината. Всички хора, които познавам и са астматици в едно или друго отношение са били потърпевши на явна или скрита агресия от страна на близки роднини (майка, баща, сестра, брат, съпруг, съпруга), така че тези хора вече остават без енергия и трудно си поемат дъх! Това са астматиците, жертва, а не скрити манипулатори. За да се уравновесят енергиите, астмата се проявява в индивида и по този начин се опитва да каже на манипулаторите да спрат, за да се изравнят енергийно! Ако обществото приема болестите като прикрита агресия и манипулация на околните-здравите, здравите ще погледнат ли в себе си и ще разберат ли как понякога поведението им разболява близките им? Не няма! Обществото ни с такава философия ще става още по-агресивно и безпардонно, така наречената “човещина към пострадали и страдащи” ще бъде заличена и превърната в безразличие и надменност!

 2. bojoz
  December 1st, 2011 @ 11:11 am

  Разбира се, има доста хора, които мислят като вас.
  Това е една от характеристиките на съвременното мислене.

  Ще дам пример. В САЩ има случаи, когато престъпници са осъждали жертвите си, защото уж жертвите им се отнесли лошо към тях. Например, обирджия се порязва на нож в къщата която обира и за това осъжда собственика на къщата?!

  Вашият призив изглежда точно по същия начин.

  Какво е болестта? Блокировка, която Вселенските закони поставят на човека, за да не може той да наранява другите хора и да вреди на Вселената.
  Затова, когато в едни взаимоотношения има здрави и болни, то болните нарушават Вселенските закони и тяхна е неотработената агресия.

Leave a Reply

 • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

  * = required field
 • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

 • ВРЪЗКИ/Blogroll

 • ------------------------
 • Блог класация
 • ------------------------