РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Лечение с цветовете на д-р Бах

Posted on | January 28, 2011 | 2 Comments

Цветолечението с капките на д-р Бах се извършва с настойки от цветовете на 38 растения. Въздействието върху организма се постига на базата на хомеопатичния принцип, че подобното лекува подобното, но за разлика от хомеопатичните средства капките на д-р Бах въздействат на човешката енергетика. Използва се акумулираната от растенията жизнена енергия.

Поради тази причина въздействието на капките на д-р Бах е леко за организма, без странични действия и без опасности от предозиране.  То е съвместимо и с всички традиционни лекарствени средства. Осъществява се чрез използването на една или смес от повече есенции.

Всеки един от използваните цветове отговаря на определен психичен тип, на определен тип характер, който се разпознава чрез характерните признаци на своето проявление. Цветовете въздействат на енергетиката, оттам върху психиката и спомагат за изчистването на вредни и ретроградни мисловни модели. Така се повлияват и чисто физическите проявления на психичното състояние и болестите, които са тяхно следствие.

Състоянията, които се повлияват от цветовете на д-р Бах, се проявяват като неприятни за човека, за неговото психично равновесие, както и като пречка за личното развитие. Тези пречки могат да бъдат невъзможност за пълноценно общуване с другия пол, трудности в професионалната реализация, спънки в развитието на човека, самоунищожително поведение и т.н.

Употребата на цветовете води до осъзнаване на вредата от досегашното поведение и начин на мислене, и улеснява личностната промяна, която води до оздравяване и успешна реализация в обществото. Повлияват се следните основни състояния или комбинации от състояния: страх, депресия, свръхчувствителност, несигурност, самота, проблеми в общуването, тревога, ниска самооценка и т.н.

Основните състояния имат множество проявления и за всеки конкретен човек признаците могат да бъдат съвсем различни. Затова Бах терапевтът ще проведе подробно интервю, което има за цел да определи точното състояние на човека и най-подходящия микс от цветове.

Лечението продължава от няколко седмици до два-три месеца за постигане на траен резултат. Хората, които искат основно да променят себе си и живота си, могат да употребяват цветовете на Бах и в продължение на години. Всеки един решен проблем разкрива след себе си нов проблем, който е бил прикриван досега и вече може да се работи и с него. Разбира се, за повечето хора лечението от няколко седмици до два-три месеца е достатъчно като резултат.

Основен принцип при лечението с цветове на д-р Бах е разкриването на истинската същност на личността, освобождаване на творческия потенциал и развиването на скритите заложби като постоянство, смелост, предприемчивост, целеустременост, търпеливост, изобретателност и т.н. Потискането на развиването на тези заложби е истинската причина за болестите и неприятните психични състояния.

Има също и универсални миксове като „Спасителната смес” – помага осъзнаването след шокове, загуби, изпадане в кома: „Изпитна смес” – подготовка за вземане на изпити”; „Смес против радиация” – всички видове радиация плюс излъчванията на мобилните оператори.

Есенциите на д-р Бах вече могат да се намерят и в България като дори има българско производство. Има и множество сертифицирани Бах терапевти. Хубавото в използването на есенциите на д-р Бах е, че след първоначалната помощ човек може да се научи да определя сам своето настоящо състояние и да създава подходящата комбинация от есенции, която може да му помогне. Есенциите са още едно важно средство по пътя към здравето и успешната реализация на личността.

Дневник на промените

Все още никой не е предоставил коментар, който да представлява мнение заслущаващо да бъде отразено в статията. Вие може да сте първи в това :)

Comments

2 Responses to “Лечение с цветовете на д-р Бах”

 1. lilia
  January 28th, 2011 @ 7:34 pm

  Благодаря.Чувствам се добре.Не съм бебе и си давам добре сметка за какво става дума

 2. Ваня
  May 27th, 2011 @ 11:23 am

  Ползвах капките за спешна помощ в продлжение на три дни. Резултатът беше нвероятен.От 9 години страдах от целегодишна алергия.Пробвах много неща и нищо досега не имало ткъв ефект.Вече втори месец се чувствам чудесно, без запушен нос, хъркащи гърди,променен глас. Благодаря на д-р Бах, не е живял напразно.

Leave a Reply

 • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

  * = required field
 • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

 • ВРЪЗКИ/Blogroll

 • ------------------------
 • Блог класация
 • ------------------------