РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Приспособимостта на човечеството има предел

Posted on | January 1, 2011 | 1 Comment

Отказахме се да се приспособим към Природата, а се опитваме да се приспособим към безумната среда, която сами сме създали. Отказахме се от лекия живот, за да потънем до шия в живота с фалшив блясък.

Да, живота в единение с Природата е лек или поне за тези, които нямат фалшиви амбиции. Фалшивите амбиции осъдиха децата ни на от 11 до 16 години образование. Фалшивите амбиции задушиха нуждата на децата ни от единение с Природата и я задушиха с компютърни игри, телевизия на килограм и наркотици.

Ние се оплакваме от децата си и забравяме, че причината за тяхното несретно съществуване сме самите ние, които искаме отлични дипломи, отлична работа и отлично заплащане. Независимо, че цената на фалшивия блясък са психични отклонения, болести и това да видим как децата ни живеят потиснати в уж перфектната среда, която сме създали и която Природата все още търпи.

Създадохме климатиците и сега се борим със заболяванията, които причиняват, а нашите изнежени организми се стресират всеки път, когато видим слънчева светлина.

Създадохме транспорта и бързото придвижване, компютрите и поръчките по Интернет, а нашите организми реагират чрез затлъстяване, инфаркти и болки под лъжичката.

Създадохме перфектната архитектура, но не усещаме как тя убива последната Природа около нас.

Създадохме елитното образование, но убиваме креативността у децата си. Научихме ги да изчисляват космически траектории, но забравихме да ги научим как се пържат яйца и как се обича.

Създадохме демокрацията, но и позволихме тя да бъде превзета от мутри и егоцентрични елементи.

Създадохме общественото мнение и общественото съзнание, но им позволихме да управляват начина ни на живот чрез реклами.

Създадохме себе си като праисторически динозаври. Колко ли още Природата ще ни търпи?!

Дневник на промените

Все още никой не е предоставил коментар, който да представлява мнение заслущаващо да бъде отразено в статията. Вие може да сте първи в това :)

Comments

One Response to “Приспособимостта на човечеството има предел”

 1. lilia
  January 1st, 2011 @ 1:10 pm

  Що се отнася до контакта с дете, винаги съм се старала да отглеждам и да общувам с максимална искреност и чистота.Не бива да има маски в душите, когато в ръцете си държим дете -наше,направено с любов.То ще израсте обичащо, ако го наситим с нашите чувства, дарим го с нашата любов и го поливаме със живителната влага на нашата кръв.Такова дете ще ни обича и ще не отвърне със същата грижа.Всичко давам за детето ни.

Leave a Reply

 • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

  * = required field
 • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

 • ВРЪЗКИ/Blogroll

 • ------------------------
 • Блог класация
 • ------------------------