РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

СЛЕДВАЩИЯ ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ СЛЕД КАПИТАЛИЗМА … АНАРХИЯТА?!

Цяла поредица учени и науки се опитват да предвидят развитието на човешкото общество. Трудно е да се каже доколко това е успешно като се има предвид всеобхватността на обществените процеси и трудността те да бъдат моделирани. Всяка теория използва някакво приближение на реалността, защото задачата е невъзможна без опростяване и използване на определени предположения. Предположенията внасят допълнителен шум в системата и цялата работа изглежда като забавно предаване по Дискавъри Ченъл.

Преди едно-две столетия един много известен математик щял да изнася публична лекция в Париж. Темата била „Използване на математиката при кроенето на дрехи”. Интересът бил грандиозен. Във вечерта на лекцията залата била пълна с модни дизайнери, журналисти и обикновени математици. Лекторът излязъл и започнал с изречението „Нека за простота да приемем, че човешкото тяло представлява идеална сфера”…

Успешно Ли Е Да Следваме Успешните Инвеститори

Първо, ние трябва да определим кои са успешните инвеститори. Второ, да събираме информация за сделките им. Трето, да определим механизма за управление на собствената си инвестиционна дейност следваща успешните инвеститори.

БЪЛГАРИНЪТ ВСЕ Е ПОД ЗНАКА НА ПРЕХОДА

Двадесет години ние сме в преход, говорим за преход, оплакваме се от прехода и се молим преходът да свърши. Преходът е нещо средно между свещената крава, която ще реши всички проблеми и абстрактния образ на злото, което ще поеме всички вини. Друг е въпросът, че доста социолози, политолози и икономисти твърдят, че преходът е вече завършен и България е вече капиталистическа държава.

Това, разбира се, не се харесва на огромната част от хората, защото вече не можем да се оправдаваме с прехода, а трябва да се хванем на работа. Преходът ни превърна в такава капиталистическа държава, каквато се очакваше да сътворим. Не особено конкурентна, с ниска производителност на труда и изпъстрена с икономически и социални прослойки.

  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------