РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Лечение с цветовете на д-р Бах

Цветолечението с капките на д-р Бах се извършва с настойки от цветовете на 38 растения. Въздействието върху организма се постига на базата на хомеопатичния принцип, че подобното лекува подобното, но за разлика от хомеопатичните средства капките на д-р Бах въздействат на човешката енергетика. Използва се акумулираната от растенията жизнена енергия.

Поради тази причина въздействието на капките на д-р Бах е леко за организма, без странични действия и без опасности от предозиране. То е съвместимо и с всички традиционни лекарствени средства. Осъществява се чрез използването на една или смес от повече есенции.

Оптимизмът като самозаблуда

В наше време ние приемаме определени качества за положителни, а други за отрицателни. Може би желанието за сигурност ни кара да се привързваме към твърдото определяне на двойките противоположности.

Животът постоянно опровергава тези твърди предпочитания. Чаша студена вода е прекрасна в зноен летен ден и ужасна при минус десет градуса. Опитваме се да мислим, че качествата на човешкия характер са далеч по-висши и не могат да се приравнят към усещанията на тялото, но пък никой не знае къде свършва тялото и къде започва мисълта.

Приспособимостта на човечеството има предел

Отказахме се да се приспособим към Природата, а се опитваме да се приспособим към безумната среда, която сами сме създали. Отказахме се от лекия живот, за да потънем до шия в живота с фалшив блясък.

Да, живота в единение с Природата е лек или поне за тези, които нямат фалшиви амбиции. Фалшивите амбиции осъдиха децата ни на от 11 до 16 години образование. Фалшивите амбиции задушиха нуждата на децата ни от единение с Природата и я задушиха с компютърни игри, телевизия на килограм и наркотици.

  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------