РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Да направим всичко чрез правене на нищо

“Животът се живее така, както сам се изживява”
Лао Дзъ

Група ентусиасти отишли при един Гуру и му задали въпроса:

- Пресветли, какво да правим, за да станем като теб?

Пресветлият отговорил:

- Нищо!

Хората го запитали още няколко пъти невярващи на ушите си. После се повъртяли наоколо и си заминали.

Това може и да е притча, но носи в себе си много истина за живота на всеки човек. Животът на всеки човек е като самия човек. Той е уникален и не може да бъде сложен в рамка. Ние не можем да станем точно като този Гуру, защото ние не сме него.

Учените отдавна изследват снежинките и се опитват да намерят две еднакви. След години изследвания и несигурност в резултатите един от тях обяснява различието между всеки две снежинки по следния начин. Всяка снежинка има свой собствен път от небето до земята. Минава собствена траектория, сблъсква се с други снежинки, търпи своите пориви на вятъра и всичко това я прави уникална.

Какво ни пречи да бъдем милионери

Какво ни пречи да бъдем милионери или поне да бъдем успешни? Успешни по начина, когото разбираме и искаме. Чели сме книги по самоусъвършенстване, повтаряме си историите на милионери, които са постигнали своето състояние след множество превратности на съдбата. Като онзи милионер, който избягал от училище и сменил 20-30 професии. Бил и строител, и дървосекач, докато натрупа милионите си.

10 нерешени космически мистерии… които духовната наука може да обясни

Десетте нерешени от науката космически мистерии биха могли да бъдат обяснени, ако се използва доста по-широкия светоглед на мистиката и окултизма. Още повече, че някои „нерешени” космически мистерии са дело на окултисти. Идеята за паралелните вселени е въведена през 1895г. от философa Уилям Джеймс, който е привърженик на теософията на Сведенборг. Самият Сведенборг пише и теологични творби, които са послания от невидимия свят. Нека сега да започнем с нерешените космически мистерии.

Като на игра

Началникът излезе запотен и нервиран от стаята за разпити. Боян знаеше, че нищо не е успял да измъкне от заподозрения. Там беше той, заподозреният, когото те, служителите от отдела за тежки престъпления, се опитваха да направят обвиняем. Нещата, които им пречеха да постигнат целта, бяха липсата на доказателства и здравата нервна система на обвиняемия. Той не се поддаваше нито на заплахи, нито се увличаше в театралните постановки, с които се опитваха да го изненадат.

Четенето на книги е като гледането на телевизия

Почти всички гледаме телевизия, въпреки общоприетото мнение, че телевизията промива мозъка, губи ни времето и ни кара да живеем живота на другите. Хем гледаме, хем недоволстваме и си мислим, че е по-добре да прочетем някоя полезна книжка. Все по-масови стават кампаниите призоваващи ни да четем, да купуваме книги, да стимулираме книгоиздаването. Защото всички мислят, че четенето на книги е полезно за самия човек, а също и за обществото.

Господин Широки Пръсти И Номер 13

Когато влезете в аптеката на Ал Кемик, трябва да посведете глава, за да не забършете паяжините от ниско висящите от тавана снопчета билки. Тях Ал Кемик ги беше поставил с цел създаването на впечатление у посетителите, че влизат в аптека. Чак по-късно могат да видят поредицата от колби, стъклени тръбички и няколкото тлеещи огнища. Тук можеха да се правят много други неща като това да изковеш подкови и да подковеш кон, но Ал Кемик имаше съвсем прозаични аптекарски цели. Друго си е да забъркаш един коктейл от съставки и после да се чудиш какво си получил и дали то може да пробие дупка в масата, дали става за гаргара или поне е годно за полиране на мебели.

Съгражданите На Господин Широки Пръсти. Ал Кемик

Господин Широки Пръсти отнесе нова кана вино на масата на Ал Кемик.

- Заповядай приятелю. Надявам се виното да ти хареса. Искаш ли да ти сипя от днешното задушено? С моркови и ряпа е. Специално за теб ще го сервирам в издълбана питка. Направо ще си оближеш пръстите.

Завеяният Ал Кемик кимаше разсеяно, но все пак се усмихна приятелски. Господин Широки Пръсти наистина знаеше как да се отнася с приятелите си, а пък Ал Кемик беше градският аптекар. Той продаваше лекарства собственоръчно забъркани, загорени на спиртника, изсушени и стрити на прах, изсипани на земята, събрани и след това напъхани в малки неугледни шишенца.

Основни пречки пред отслабването. Психични задръжки и начин на мислене

Храненето е и социален процес. Ние се храним, докато общуваме и общуваме като се храним. Затова начина на хранене и количеството приета храна зависят от нашето социално обкръжение. Не става въпрос само за случаите, когато сме на гости и домакинята се опитва да ни накара да опитаме от всичко по много, а най-вече от семейството и близките ни хора.

Не може от дете да сме приучени на претрупани трапези, нашите родители, братя и сестри да са с наднормено тегло, а ние да сме фиданка. Семейните особености прерастват в начин на възприемане на живота, начин на реагиране на различни ситуации и начин на хранене. Това е и разбирането за смисъла на на живота, приоритизирането на важните неща, умение да се живее щастливо.

Основни пречки пред отслабването. Структура на храната и начин на хранене

Диетолозите се опитват да намерят начин на хранене, който да може да се следва по-лесно. Различните варианти варират от прилагане на известни ограничения до неограниченото приемане на определени храни.

Ограниченията не винаги са полезни за организма. При някои хора, които насила си налагат вегетарианския начин на хранене, е възможно организмът им да започне да се самоизяжда като разгражда собствените си клетки. При тези, които ползват диети с неограничено приемане на даден хранителен вид, рано или късно организмът ще реагира чрез опити да складира, колкото се може повече вещества, които си набавя от другите видове. Така се получава натрупването на допълнителни килограми.

Въвеждане на Дневник На Промените

От днес за всяка тема се въвежда Дневник На Промените.

Далеч съм от мисълта, че това, което пиша тук, е само мое творчество. То е резултат от общуването ми с много хора. Затова, когато публикувам нещо, то е само един временен вариант. Всеки ваш коментар, който нови нещо ново, показва грешки, показва нови гледни точки или просто интересно противоположно мнение, ще бъде отразен в публикацията и неговият принос ще бъде отбелязан в Дневника на Промените, който ще се намира накрая на всяка публикация.

keep looking »
  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------