РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Основни пречки пред отслабването. Токсини в организма

В организма на съвременния човек може да има повече от три килограма токсини. Всичко това се дължи на нерационалното хранене, токсините и добавките в храните, приемането на различни лекарства, употребата на алкохол и цигари, недостатъчната физическа активност. Голямо натрупването на токсини може да има и в храносмилателната система. Страничен ефект е задържането на вода, което допълнително увеличава теглото.

Как да изберем истинския астролог

Заливани сме от астрологични прогнози по вестниците, списанията, телевизията и Интернет. Можем да видим бъдещето си за деня и как ще се проявяваме под въздействието на зодията си. По електронната поща получаваме примамливи предложения за съставяне на цялостен хороскоп, който ще ни доведе до гърненцето със злато и всичко това само за 10 долара.

Можем да се запитаме дали цялата тази достъпност ни гарантира вярна прогноза. Тук идва момента да си кажем честно защо четем хороскопи. Дали защото това е мода и интересен начин за прекарване на времето или защото наистина искаме да научим нещо за себе си и живота си.
Ако за нас хороскопите са още един начин да се забавляваме или самозаблуждаваме, то тогава няма значение дали те са верни, неверни или полуверни. Ако, обаче, наистина искаме да разберем нещо за живота си, да осъзнаем нещо за себе си, то тогава трябва да се запитаме каква е логиката зад астрологията и на какви природни закони се основава тя.

Основни пречки пред отслабването. Митовете за отслабването

Основната пречка за отслабването сме ние самите или поне нашите убеждения относно това как се отслабва правилно. За отслабването могат да се намерят стотици диети като десетки от тях обещават чудодейни резултати и запазване на теглото след спиране на диетата. Това е първият голям мит. Подлагаме се на диета за определено време, след това се връщаме към предишния начин на хранене и се надяваме да запазим достигнатите килограми. Иначе казано, връщаме се към начина на живот, който ни е довел до напълняването и се надяваме да не напълняваме пак. Това е все едно да хвърляме камък във водата десет пъти и той все да потъва, а ние да се надяваме, че на единадесетия път няма да потъне.

Използване на цветовете за психично стимулиране

Ние общуваме помежду си предимно чрез думи. Понякога използваме метафори и символи за по-ясно изразяване и по-голямо въздействие. Можем да говорим с дни за любовта и все още да не сме разбрали нищо за нея, докато само една фраза на Виктор Юго ще ни каже повече: „Животът е цвят, любовта – мед от него.”

Символите се свързват директно с нашето несъзнавано, с неговите архетипи и структури. Те са ключовете, с които се събуждат знания, чувства, настроения и мисли. Чрез символите ние можем да говорим на нашето подсъзнание и ефективно да влияем на психиката си.
Символите могат да бъдат думи, цветове, звуци, образи и картини, вкусове, миризми и т.н. Тук ще се спрем на символизма на цветовете. Можем да решим какво в нашия живот се нуждае от стимулация и развитие. След това да определим цветовете, които могат да ни помогнат за това. Тях ще използваме, за да боядисаме дома си и когато избираме мебели и дрехи.

Анкета: На какви теми трябва да бъде съвременният разказ?

Социалните мрежи, Интернет и ние като хора

Интернет не е просто медия. Това е вече една безкрайна реклама, начин на живот, компютърна игра. Мина времето на обикновената, статична страница. Сега търсим и намираме нещо, но заедно с него получаваме няколко реклами, покани за игри, покани за хазарт и подкани за връзки към страниците на сексапилни българки и българи.
Едно време хората са внимавали с кого общуват. Всяко нещо, което влиза в главата, влияе на психическото спокойствие. Сега в Интернет ние общуваме с огромно количество хора. Предимно анонимно.<!–

Господин Широки Пръсти И Бунтът На Осветителите

В града има една много приятна страноприемница. Господин Широки Пръсти е неин собственик. Тя се е предавала в семейството му през поколенията. Страноприемницата е почти на двеста години и стаите може би миришат на застояло, но все пак за хората най-важна е кръчмата на страноприемницата. Когато човек има добро вино и добра компания, просто не се сеща за спане. Е, поне когато има добра компания. Виното на господин Широки Пръсти беше произлязло от сърцето на плодородната земя. Предимно оттам, откъдето се добива кладенчовата вода.
Днес господин Широки Пръсти наднича честичко в готварницата, където се приготвя качамакът от новата реколта царевица. Не е толкова заинтригуван да бъде спазена рецептата, колкото да не пропусне времето, когато се слагат маслото, сиренето и пръжките.

Господин Широки Пръсти И Жената На Гробаря

Господин Широки Пръсти отвори широко прозореца. Като собственик на страноприемницата не му се нравеше да вижда как ведно с влизането на свежия въздух топлината излиза навън. Топлината струва монети, но сегашният случай налагаше компромиси. Един клиент си беше поръчал цяла чиния маринован чесън. Миризмата полека и с мъка се издигна нагоре в душната атмосфера. После си проби бързо път, а накрая смело успя да се наложи.

Хайку през есента

Хайку през есента

Зеленчукова яхния с краставица и ряпа

Предлагам ви една рецепта, която е отлично съчетание на витамини и минерали. Много е полезна за здравето, оказва подмладяващ ефект, а е и изключително вкусна.

keep looking »
  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------