РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Успешно Ли Е Да Следваме Успешните Инвеститори

Първо, ние трябва да определим кои са успешните инвеститори. Второ, да събираме информация за сделките им. Трето, да определим механизма за управление на собствената си инвестиционна дейност следваща успешните инвеститори.

БЪЛГАРИНЪТ ВСЕ Е ПОД ЗНАКА НА ПРЕХОДА

Двадесет години ние сме в преход, говорим за преход, оплакваме се от прехода и се молим преходът да свърши. Преходът е нещо средно между свещената крава, която ще реши всички проблеми и абстрактния образ на злото, което ще поеме всички вини. Друг е въпросът, че доста социолози, политолози и икономисти твърдят, че преходът е вече завършен и България е вече капиталистическа държава.

Това, разбира се, не се харесва на огромната част от хората, защото вече не можем да се оправдаваме с прехода, а трябва да се хванем на работа. Преходът ни превърна в такава капиталистическа държава, каквато се очакваше да сътворим. Не особено конкурентна, с ниска производителност на труда и изпъстрена с икономически и социални прослойки.

Най-безсмислената война на 20 век – Война за Гран Чако, или войната на Стандарт Ойл срещу Шел

Войната за Гран Чако (1932-1935) – военен конфликт между Парагвай и Боливия за областта Гран Чако, която по това време погрешно е смятана за богата на петролни залежи.

Спорната територия е част от слабо населената, суха и неплодородна равнина Гран Чако (647 500 кв.км) в централна Южна Америка, където са измерени най-високите температури на континента. Местното население от индианци се чувстват по-близки към парагвайците, които с тежък труд при изключително неблагоприятни природни условия се опитват да развиват в района някакво скотовъдство.

Какво ни пречи да бъдем милионери

Какво ни пречи да бъдем милионери или поне да бъдем успешни? Успешни по начина, когото разбираме и искаме. Чели сме книги по самоусъвършенстване, повтаряме си историите на милионери, които са постигнали своето състояние след множество превратности на съдбата. Като онзи милионер, който избягал от училище и сменил 20-30 професии. Бил и строител, и дървосекач, докато натрупа милионите си.

Потреблението и съдбата на планетата

Съвременният човек живее в постоянно напрежение. Той няма време да се огледа, а трябва да бърза, както в работата, така и в почивката. Множеството курсове и техники за управление на времето не помагат, защото всеки освободен момент се използва за производство и консумация.

  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------