РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Четирите Измерения На Щастието

Думата щастие е отвлечено съществително, а разбирането за щастие е още по-отвлечено и варира в зависимост от епоха, социална група, икономическо развитие, че дори и от моментните настроения. Това е едно от най-търсените и най-недостижимите неща в света.

Неговата трудна достижимост се определя в огромна степен от това, за кого точно искаме да осигурим щастие. Искаме да направим щастливи самите себе си или искаме да направим щастлив някой друг? Ако искаме да направим щастливи самите себе си, то знаем ли собствените си потребности, чрез чието задоволяване да стигнем до щастие? Как разбираме кои са нашите истински потребности, а не моментни заблуди?

СПРАВЯНЕ СЪС СТРЕСА НА РАБОТНОТО МЯСТО … ИЛИ ДОКОЛКО СМЕ ПРИГОДНИ ЗА РАБОТА В СЪВРЕМЕННИТЕ УСЛОВИЯ

Основното при справянето със стреса е управлението на стреса. За управлението на стреса спомага много знанието за неговата същност и причини. Човешката психика е достатъчно гъвкава, но за да добие своя комфорт на изживяване са й необходими хиляди години. Поне за средностатистическия човек.

Съвременните работещи хора смятаме, че имаме професия. Не, ние нямаме професия. Да бъдеш професионалист означава да си отдаден на някакво знание и производството на блага, които са необходими за човечеството. Съвременният работник или служител не е професионалист. Той работи за някого и поради тази причина изпълнява роля. Роля, която е необходима за неговия работодател.

Вредата от млечните продукти в нашето съвремие

Млечните произведения са основен хранителен продукт в нашето съвремие, но сравнително нов продукт на трапезата на човека. Поносимостта на човека към лактозата се е създала около към 5500 г.пр.н.е. Преди това млякото осезателно е било вредно за човека. Ще се спрем на това доколко този продукт е полезен при начина, по който го ползваме днес.

Млечните произведения са широко рекламирани като източник на калций, който бил много важен за растежа, за костите, зъбите и предпазвал от различни заболявания. Трябва да забравим за калция. В преработените млечни произведения просто няма калций, който може да бъде усвоен от човешкия организъм. При първоначалната термична обработка на млякото разтворимите калциеви съединения преминават в неразтворими и съответно неусвоими.

СИНУЗИТ – ДУХОВНИ ПРИЧИНИ

Синузитът е възпаление на околоносните кухини, което се изразява с влошено общо състояние, възпаление на горните дихателни пътища, запушен нос, хрема, секрет, който се стича и в гърлото и причинява характерна кашлица, кихане, болки и тежест в областта на лицето, главоболие. Понякога има температура и болки по тялото.

Синузитът обикновено е продължение на хремата. При хремата, независимо дали тя е алергична или не, става въпрос за някакъв конфликт на човека с околната среда. Конфликт, който в по-голяма или по-малка степен е неизразен, подтиснат и намира изражение на физическо ниво чрез хрема и кихавица, която разпръсквайки се наоколо изразява обвинение към околния свят.

БОЛЕСТИТЕ КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ

Хората винаги са търсели начин да се освободят от всички болести. Положени са огромни усилия за намиране на причините за болестите, както и за най-добрия начин за тяхното елиминиране. Медицината напредва, изобретяват се нови лекарства, нова медицинска техника, но някои стари болести си стоят непреодолими и дори се появяват нови невиждани досега.

Автори като д-р Рюдигер Далке и д-р Едуард Бах въз основа на своите изследвания и практически опит стигат до извода, че чрез физическото си състояние и болестите нашето тяло показва начина ни на мислене и психичните ни настройки. Болестите са не просто резултат от взаимодействието на тялото ни с околната среда. Мислите и отношението ни към нея са тези, които определят дали ще се разболеем по определен начин или не.

ЗАБЛУДИ ОТНОСНО ГРИЖИТЕ ЗА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА

Наблюдаваме интересно отношение на хората към проблемите свързани със сърдечно-съдовата система. Тези проблеми обикновено се възприемат като резултат от възрастта все едно, че когато човек достигне определена възраст, е обречен на някои заболявания. Високото кръвно налягане се приема от доста хора като неизличимо, а лекарствата като единствено средство за ефективното му контролиране.

Лекуват се предимно последствията от сърдечните заболявания като основен призив е намаляването на холестерола и намаляване употребата на мазнини. Никой обаче не обяснява подробно на пациентите как точно да намалят холестерола и как по-здравословно да се хранят. Никой не казва и как може да се възстанови нормалното състояние на кръвното налягане и кръвоносните съдове. Пациентите не знаят, че за да бъдат наистина излекувани, трябва да променят своите навици и да предприемат определени действия, за да обърнат процесите в организма си. Дори и при желание трудно биха намерили някой, който да е способен да ги научи на това.

Лечение с цветовете на д-р Бах

Цветолечението с капките на д-р Бах се извършва с настойки от цветовете на 38 растения. Въздействието върху организма се постига на базата на хомеопатичния принцип, че подобното лекува подобното, но за разлика от хомеопатичните средства капките на д-р Бах въздействат на човешката енергетика. Използва се акумулираната от растенията жизнена енергия.

Поради тази причина въздействието на капките на д-р Бах е леко за организма, без странични действия и без опасности от предозиране. То е съвместимо и с всички традиционни лекарствени средства. Осъществява се чрез използването на една или смес от повече есенции.

Основни пречки пред отслабването. Психични задръжки и начин на мислене

Храненето е и социален процес. Ние се храним, докато общуваме и общуваме като се храним. Затова начина на хранене и количеството приета храна зависят от нашето социално обкръжение. Не става въпрос само за случаите, когато сме на гости и домакинята се опитва да ни накара да опитаме от всичко по много, а най-вече от семейството и близките ни хора.

Не може от дете да сме приучени на претрупани трапези, нашите родители, братя и сестри да са с наднормено тегло, а ние да сме фиданка. Семейните особености прерастват в начин на възприемане на живота, начин на реагиране на различни ситуации и начин на хранене. Това е и разбирането за смисъла на на живота, приоритизирането на важните неща, умение да се живее щастливо.

Основни пречки пред отслабването. Структура на храната и начин на хранене

Диетолозите се опитват да намерят начин на хранене, който да може да се следва по-лесно. Различните варианти варират от прилагане на известни ограничения до неограниченото приемане на определени храни.

Ограниченията не винаги са полезни за организма. При някои хора, които насила си налагат вегетарианския начин на хранене, е възможно организмът им да започне да се самоизяжда като разгражда собствените си клетки. При тези, които ползват диети с неограничено приемане на даден хранителен вид, рано или късно организмът ще реагира чрез опити да складира, колкото се може повече вещества, които си набавя от другите видове. Така се получава натрупването на допълнителни килограми.

Основни пречки пред отслабването. Токсини в организма

В организма на съвременния човек може да има повече от три килограма токсини. Всичко това се дължи на нерационалното хранене, токсините и добавките в храните, приемането на различни лекарства, употребата на алкохол и цигари, недостатъчната физическа активност. Голямо натрупването на токсини може да има и в храносмилателната система. Страничен ефект е задържането на вода, което допълнително увеличава теглото.

keep looking »
  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------