РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Вредата от магическото мислене

В телевизиoнна реклама ни казват, че точно този крем ще ни направи неотразими за срещуположния пол. Впечатлени сме и си купуваме крема. Това е магическо мислене. Мислим, че дадено хапче може да ни отърве от болест или неприятности като за това е достатъчно единствено да го глътнем. Това също е магическо мислене.

Мислим по магически начин, когато смятаме, че даден предмет, определено действие или точни думи могат да предизвикат неочаквани или извънредно големи желани ефекти. Също така при магическото мислене ние не се интересуваме точно как нещата ще се променят от настоящето до желаното състояние и през какви междинни етапи ще се премине.

Постоянното Несъзнавано Настроение

Мирогледът и отношението към света определят основните реакции на човек, отношенията му към другите хора, себе-възприемането му. Той определя до голяма степен как ще се чувстваме в света. Дали ще сме щастливи или не.

Луксацията. Духовни причини.

Луксацията е най-общо казано разместване на ставните кости в различна степен. Стоянието е трайно и не може костите да бъдат наместени без външна намеса.
Изместването може да е механично или вродено.И при двата случая еластичността на ставните връзки е прекалено голяма за натоварването, на което е изложен човек. При механична луксация (удар, натиск, падане. извиване) ставните връзки не могат да понесат силата на натоварването. При вродената луксация (тазобедрена става) връзките са толко еластични, че не са способни дори да поддържат целостта на ставата.

Механичната луксация показва, че човек се е заел с такива натоварвания, че те са непосилни за него (за ставите му). Другата причина е, че човек е опасен със своите действия за околните хора и затова трябва да бъде обездвижен чрез ставата му. Това може да стане чрез удари, падане, натиск, извиване. Падането (особено на ръце при луксация на раменна или лакетна става) е символ и на блъскането. Блъскане в земята (сблъскване с живота), блъскане с ръце към други хора, отблъскване от земята и други хора. Това отблъскване е нежелание за сблъсък, т.е. за конфронтация с хората, за общуване с хората. Избягване на конфронтиращи ситуации, затаяване на недоволството от ситуацията във повишена вътрешна агресия. Избягване на компанията на хората, пристрастенно или отдаденост на семейството. Връзките на човек са толко еластични и вътрешния му свят е толко крехък, че всяко сблъскване с действителността го наранява. Сблъскването с живота означава и че човек не приема съдбата си, недоволства съдбата си и иска да удари земята, т.е. да “блъска” живота, който има. Тези хора обикновено използват израза “цял живот блъскам”.

Разширени вени и хемороиди

Съсредоточеността върху съответния орган концентрира енергия там, а кръвта е част от енергията. Съсредоточаването в краката я събира в краката, задържа се и се получават разширени вени.
Човека с разширени вени се е съсредоточил върху краката си. Какво означава това? Той се е съсредоточил върху това, къде ще иде, но не отива там. По-скоро го е страх от това къде ще иде. Това е страх от бъдещето, страх за “кожичката”. Страх от бъдещето, но и страх от действието, защото всяко действие приближава бъдещето.
Тези хора обикновено не се “помръдват” буквално и преносно. Седнали са в едно положение и буквално и духовно и гледат да не помръднат случайно… и са се затворили за света.

Хемороидите са на едно интимно място свързано с отделянето, с даването. Когато човек отива по голяма нужда хемороидите кървят най-много. Това означава, че Природата компенсира невъзможността на човека да дава чрез нежелано “кръводарителство”. Тези хора може да изглежда, че дават, но те не дават истинска любов, защото им е кът. Те вземат и вземат, и взетото започва да излиза от порите им – хемороидите.

От гледна точка на съвременното обществото откъсването на човек от човека и преекспонирането на важността на бъдещето и сигурността стимулират тези заболявания.

От горното се вижда в какви посоки може да се промени мисленето и съответно да се излекува човек.

Дископатия и схващане на кръста

Дископатия – увреждане на дисковете между прешлените.
Този диск играе ролята на амортисьор (смекчител на ударното натоварване).
За пример за значението ще дам железопътните вагони. Те се опират един в друг през амортисьори, които не изглеждат толко големи и значителни. Обаче ако ги нямаше, при спиране вагоните шяха да се смачкат един в друг и никакъв железопътен транспорт би бил мислим.

  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------