РАЗКАЗАНИ МЕДИТАЦИИ

… нищо не може да бъде описано или измислено без преди това да съществува някъде

Начини да се самозалъгваме

Има седем начина да се самозалъгваме. Не повече, не по
малко, но са ефективни. В самозалъгването.

Начин номер едно. „Всички правят така”.

Надали баба ви е правила така. Помислете си какво би
правила тя. Представете си, че сте Александър Македонски. Какво бихте
направили? Не и това, нали? Или пък сте туземец от незнаен остров в Тихия
Океан. Той не би направил това така. Е, всички ли правят така? Дори и
извънземните? :)

КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ УХАЖОРИ

Добреееее. Радвам се, че всички вие сте тука на курса ни за начинаещи ухажори. Надявам се всички да сте радостни и радостно предвкусвам приятните моменти, които ще имаме заедно, а и ви завиждам за още по-прекрасните моменти, които ще имате насаме.

ЕДИН НОРМАЛЕН ДЕН

Събуждам се сутринта и се протягам върху специалния ортопедичен матрак, за който съм платил значително повече, защото ме е страх, че от другите ще ме боли гърба. Може би все пак вратът леко ме боли от нископрофилната възглавница, която съм взел заради специалната форма, но ползите от нея би трябвало да са повече.

Градска история

Петър вървеше безгрижно по улицата, когато от близкия партиен клуб изскочи един партиен деец и го захапа по врата. Петър се изненада и главата му затрепери от тикове, което беше резултат хем на изненадата, хем на засегнатите жили.

В поликлиниката лекарят го превързваше след обилната дезинфекция и цъкаше с език:

– Тези партийни дейци са ги пуснали навсякъде напоследък, а отстрелът им е забранен. Няма справедливост вече в този свят.

Петър кимна с глава, но веднъж, защото раната го защрака.

ПО КАКВО СЕ ПОЗНАВА ИСТИНСКИЯТ МЪЖ

1. Истинският мъж се познава по това, че парфюмът му свършва много по-бавно от този на жена му….ако въобще има парфюм.

2. Истинският мъж не се притеснява от това да се поти. Само прасетата не се потят.

3. Истинският мъж обича всички жени, дори да се е посветил само на една. Иначе, все едно да обича баничката, която яде, а пък да не обича всички останали банички – психоза някаква.

Като на игра

Началникът излезе запотен и нервиран от стаята за разпити. Боян знаеше, че нищо не е успял да измъкне от заподозрения. Там беше той, заподозреният, когото те, служителите от отдела за тежки престъпления, се опитваха да направят обвиняем. Нещата, които им пречеха да постигнат целта, бяха липсата на доказателства и здравата нервна система на обвиняемия. Той не се поддаваше нито на заплахи, нито се увличаше в театралните постановки, с които се опитваха да го изненадат.

Господин Широки Пръсти И Номер 13

Когато влезете в аптеката на Ал Кемик, трябва да посведете глава, за да не забършете паяжините от ниско висящите от тавана снопчета билки. Тях Ал Кемик ги беше поставил с цел създаването на впечатление у посетителите, че влизат в аптека. Чак по-късно могат да видят поредицата от колби, стъклени тръбички и няколкото тлеещи огнища. Тук можеха да се правят много други неща като това да изковеш подкови и да подковеш кон, но Ал Кемик имаше съвсем прозаични аптекарски цели. Друго си е да забъркаш един коктейл от съставки и после да се чудиш какво си получил и дали то може да пробие дупка в масата, дали става за гаргара или поне е годно за полиране на мебели.

Съгражданите На Господин Широки Пръсти. Ал Кемик

Господин Широки Пръсти отнесе нова кана вино на масата на Ал Кемик.

- Заповядай приятелю. Надявам се виното да ти хареса. Искаш ли да ти сипя от днешното задушено? С моркови и ряпа е. Специално за теб ще го сервирам в издълбана питка. Направо ще си оближеш пръстите.

Завеяният Ал Кемик кимаше разсеяно, но все пак се усмихна приятелски. Господин Широки Пръсти наистина знаеше как да се отнася с приятелите си, а пък Ал Кемик беше градският аптекар. Той продаваше лекарства собственоръчно забъркани, загорени на спиртника, изсушени и стрити на прах, изсипани на земята, събрани и след това напъхани в малки неугледни шишенца.

Господин Широки Пръсти И Бунтът На Осветителите

В града има една много приятна страноприемница. Господин Широки Пръсти е неин собственик. Тя се е предавала в семейството му през поколенията. Страноприемницата е почти на двеста години и стаите може би миришат на застояло, но все пак за хората най-важна е кръчмата на страноприемницата. Когато човек има добро вино и добра компания, просто не се сеща за спане. Е, поне когато има добра компания. Виното на господин Широки Пръсти беше произлязло от сърцето на плодородната земя. Предимно оттам, откъдето се добива кладенчовата вода.
Днес господин Широки Пръсти наднича честичко в готварницата, където се приготвя качамакът от новата реколта царевица. Не е толкова заинтригуван да бъде спазена рецептата, колкото да не пропусне времето, когато се слагат маслото, сиренето и пръжките.

Господин Широки Пръсти И Жената На Гробаря

Господин Широки Пръсти отвори широко прозореца. Като собственик на страноприемницата не му се нравеше да вижда как ведно с влизането на свежия въздух топлината излиза навън. Топлината струва монети, но сегашният случай налагаше компромиси. Един клиент си беше поръчал цяла чиния маринован чесън. Миризмата полека и с мъка се издигна нагоре в душната атмосфера. После си проби бързо път, а накрая смело успя да се наложи.

keep looking »
  • Получете достъп до допълнителна задълбочена информация на вашия email тук:

    * = required field
  • ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

  • ВРЪЗКИ/Blogroll

  • ------------------------
  • Блог класация
  • ------------------------